Pagina's

donderdag 26 september 2013

just dreaming..

De oplader van mn fototoestel is foetsie!
Arghh, nu kan ik al de frutseltjes van afgelopen tijd niet fotograferen.
Iets wat ik wel kan laten zien is een wilde brainstorm over de nieuwe kamer (ong 3 x 3 m) van het kleintje. Het is een meerjarenplan en er is nog geen haast of reden, maar alvast dromen kan natuurlijk altijd. En wat leuke dingetjes sparen, ruilen, verzamelen..



Het idee is een sfeer van zoiets als een vintage Frans circus. Niet perse beesten en hoge hoedjes, maar wel de sfeer, de kleuren en de gezelligheid ervan...



Ons huisje is maar klein. Het lijkt me geweldig om Sammie's huidige kamer op te offeren als slaapvertrek met toffe doorgang naar de kamer ernaast om te spelen. Met gordijnen ertussen ofzo, of oude schuurdeuren oid. Maar ja, om nu een van de weinige extra kamertjes op te offeren... Wat ons gezinsformaat betreft gok ik toch ook weer niet op vijfjaren plannen... We zullen wel zien!





zondag 15 september 2013

FEEST!!

Mijn broer gaat trouwen! Wat een feest!
En mijn neef! En een vriendin en vriend! Ook nog! Dat betekent vier dagen bruiloft! Dat betekent tijd voor een (paar) nieuwe out-fit(s)! Dat betekent meedoen aan mamasha's zonen09 wedstrijd met "charlie"!




ik maakte zelf stof op de passap m201 breimachine uit de jaren 50! 
Het suede op de rug komt van een jasje van de oma van een vriendin! 


Tof plaid he! Gewoon van Hema!! 




Het colbertje heb ik gemaakt n.a.v. een meisjes patroon uit afgelopen knippie. Hier en daar wat aangepast en is nu goed gelukt. Ik kwam er alleen erg laat achter dat het eigenlijk een tricotpatroon was en dus was maat 86 al iets wat klein en de bruiloft duurt nog 5 weken!! Fingers crossend!! De stof is een wolmix die om onverklaarbare redenen op de Papendrechtse markt lag voor 2 euro de meter! Het binnenstofje is van Amy Butler en vond ik bij Veritas in Antwerpen. 

Het broekje is ook een patroontje uit diezelfde knippie! 



Dit bloesje kan ook onder het jasje..
Hij komt van een tweedehands en was 3 maten groter dan Samuel aankan. 
Dus de schaar erin gezet en de pasvorm aangepast!


en omdat wagenziekte, knoeierijen en andere ongelukjes ook factoren kunnen zijn ben ik een vestje op dit in Gent gekochte shirtje van Hilde en Co aan het breien...! Wordt vervolgd!

De fotootjes zijn gemaakt door Elise, mijn lieve zus!





woensdag 4 september 2013

Armbandjes maken met 50 jongeren in een tent in onze wijk

Kortgeleden organiseerden we vanuit onze kerk een evangelisatie-week voor kinderen en jongeren.
Samen met andere leiding organiseerde ik een creatieve avond waarbij we armbandjes knoopten van leer en wol en daar een embleem met bedrukbaar (!) krimppapier aan toevoegden.



Om de armbandjes te presenteren lieten mijn lief en ik ons fotograferen als Rambo en Powerwoman. Vervolgens maakte ik een transfer op mdf met schildersmedium. Dat is echt een super leuke en simpele techniek waar ik zeker meer mee ga doen!